Conceptes bàsics:

Si la teva entitat necessita un lloc web, el primer pas és tenir en compte aquests aspectes fonamentals:

 

 • Servidor web: Un servidor és un ordinador connectat a Internet amb un software que li permet emmagatzemar i allotjar llocs web. Hi ha moltes entitats on pots allotjar una pàgina web on es paga una quota per allotjar-la. (Si tens una botiga física has de llogar o comprar un local, si tens una pàgina web has de llogar un servidor).
 • Domini o adreça web: El nom del domini o adreça web és la denominació com et trobaran les usuàries, és el que s’escriu al navegador per anar a una pàgina web: mes.coop. (Si tens una botiga tindràs un cartell amb el nom de la botiga, a Internet tens el nom del domini o adreça web).

 

Qualsevol dispositiu que es conecta a Internet pot trobar la teva web (mitjançant tablet, ordinador, mòbil, etc) quan escriu el nom de la teva pàgina web s’està comunicant amb el servidor, el servidor envia al dispositiu tot el que necessita per visualitzar la web (imatges, textos, arxius, etc.).

 

Aspectes clau:

 • Escollir bé el nom de domini, és el que les usuàries escriuran per trobar-te, primer has de comprovar que estigui disponible. Si el nom que vols no està lliure, escriu al buscador registre de dominis i així veuràs els noms similars que estiguin disponibles. Ha de ser curt i fàcil de recordar, has d’escollir també l’extensió: .com .org, etc.
 • Pàgina d’inici: és l’aparador de la teva pàgina web.
 • Organitzar l’estructura:
  • Mirar altres llocs web per veure com estan organitzats, has de saber quin estil vols tenir i agrupar la informació perquè tingui sentit.
  • Pots utilitzar plantilles per començar a fer una pàgina web.
  • Per començar podries crear dos apartats : “Nosaltres” amb la història de la teva entitat i incloure fotos amb les teves millors feines i “Contacte” amb l’adreça, mapa, telèfon, mail, etc.
  • Pots crear enllaços a les imatges i textos que vagin a parar a altres pàgines del teu lloc web o altres llocs web.
  • No existeix una forma correcte o incorrecte per organitzar un lloc web però t’has de posar al lloc de les usuàries perquè trobin la informació que necessiten.